Kippenvlees

Peter Kip: Kip aan 't spit en veel meer ...

Rap eten, een tip ... haal het bij Peter Kip

Verse kip producten, alles vers en huisbereid

  • kip aan 't spit
  • kipfilet
  • kippenworst
  • frikadellen
  • heerlijk beleg: kippenwit, kruidige salami, lekkere frikadellenkoek, salades, ...

Kant & klare gerechten

Geen zin of tijd om te koken? Proef onze heerlijke kant en klare gerechten.

Een gebraden kip, heerlijk gekruide aardappeltjes met wat jachtsaus.
Of liever verse frikadellen met warme krieken?
Kom eens langs en laat je verrassen door het uitgebreide aanbod.

Iets te vieren?

Wij leveren kipgerechten voor feesten van uw bedrijf, vereniging of thuis.
Meer weten? Neem contact op of kom eens langs in onze winkel te Herenthout.

En zoveel meer ...

Bij Peter Kip kunt u nog veel meer vinden dan kip alleen.
Rijst, spaghetti, diverse kruiden om te koken, krieken op siroop, ...

 

Kippenvlees komt van de vleeskip...

... en de eieren van de legkip. Beiden worden apart gekweekt. De vleeskip is, in functie van de kwaliteit, na 6 à 10 weken slachtrijp.

Voor vleeskippen kan zowel de haan als de hen verbruikt worden.
Uiteraard is het enkel de hen die ons van eieren voorziet.

Soorten Vleeskippen

Braadkip

Kip of haan ouder dan 6 weken. Weegt 1 à 1.5 Kg. Ideaal om te grillen, te braden, in de pot of aan het spit klaar te maken.

Soepkip

Deze kip is een jaar oud, is minder productief en heeft meer vet dan de braadkip.Deze kip is ideaal om een bouillon van te trekken. Het gekookte vlees wordt gebruikt in vol-au-vent of waterzooi.

Kuiken

De jonge kip of haan (4 à 6 weken). Weegt minder dan 500 gr. Levert minder maar wel malser vlees.

Delen van de vleeskip

Filet

De filet is de borst van de kip, ontdaan van het vel en het borstbeen.
De kippenfilet kan enkel of dubbel verkocht worden.
De filet kan simpel met peper en zout in de pan gebakken worden of in reepjes gewokt.
Zowel warm als koud in bijvoorbeeld slaatjes kan je je gasten het water in de mond doen krijgen.

Borst

De borst van de kip met vel en borstbeen. Ideaal om te bakken in de pan.
Het vel en het borstbeen geven extra smaak aan het vlees.

Bout

De dij van de kip, bestaande uit de boven- en de onderdij.
Heerlijk op de barbecue.

Vleugel

Ideaal om te gebruiken in Oosterse gerechten. De vleugel heeft minder maar sappiger vlees.

Maag

De maag is redelijk taai vlees, word onder andere gebruikt om bouillon van te trekken.

Lever, nieren en hart

Bakken in de pan of verwerken in een slaatje. Kan ook gebruikt worden voor een heerlijke ragout.

De kip of het ei, een opgelost mysterie!

"Ei was er eerder dan de kip"

AMSTERDAM - Jarenlang is het onderdeel van discussie geweest, maar nu is de oplossing gevonden: het ei was er eerder dan de kip.

Een geneticus, een filosoof en een kippenboer hebben de koppen bij elkaar gestoken en zeggen het antwoord gevonden te hebben: het ei was er eerder. En dat komt simpelweg door de reden dat genetisch materiaal niet veranderd tijdens een dierenleven. De eerste vogel, die we kip noemen, moet daarom eerst als een embryo in een ei hebben geleefd, zo verklaart professor John Brookfield specialist evolutietheorie aan de University of Nottingham.

Het levende wezen in de eischaal heeft waarschijnlijk hetzelfde dna gehad als de kip het in ontwikkelde. "Daarom kunnen we zeggen dat het eerste levende wezen een ei was", legt hij uit. Professor David Papineau van King's College in Londen en pluimveehouder Charles Bourns waren ook tot deze conclusie gekomen.

Het debat over de kip en het ei werd georganiseerd door Disney ter promotie van de dvd 'Chicken Little'.